Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
Ținutul mareelor
ISBN
978-973-46-8507-3
An apariție
2021
Lună apariție
7
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Literatura universală
Domenii

Ținutul mareelor

Autori: Philippa Gregory
64,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză și note de Mihaela Negrilă

Alinor, o tînără vindecătoare din Anglia secolului al XVII-lea, care-şi duce traiul sărac în ţinutul izolat al mareelor, aşteaptă sub luna plină din ajunul Sînzienelor să întîlnească fantoma bărbatului ei dispărut, în speranţa că va fi eliberată de legămîntul căsătoriei şi se va putea declara văduvă. Îl întîlneşte în schimb pe James, un preot aflat în misiune secretă, şi se oferă să-l călăuzească prin mlaştina primejdioasă, pecetluindu-şi astfel soarta fără să ştie. Primul roman dintr-o nouă serie, Ţinutul mareelor dă viaţă unui personaj fictiv pentru a zugrăvi traiul femeilor de rînd din perioada tumultuoasă a războiului civil englez, o epocă marcată de superstiţii şi obsedată de vînătoarea de vrăjitoare. În vremuri în care femeile nu aveau drepturi, depinzînd în întregime de bărbaţii din viaţa lor, Alinor, o mamă singură, bănuită că are puteri supranaturale şi invidiată de vecini, este în pericol de moarte.

Ţinutul mareelor zugrăveşte cu măiestrie portretul fascinant al unei femei care se luptă să supravieţuiască într-o lume ostilă.” (The Times)

„Un roman reprezentativ prin excelenţă pentru Philippa Gregory şi un început incitant al unei saga de familie despre oameni de rînd.” (Kirkus Reviews)

„Autoarea îşi ţese povestea cu o uşurinţă uimitoare. Talentul de-a surprinde moravurile epocii pe care o descrie e admirabil, povestea de dragoste e autentică, iar documentarea, ca de obicei, de cel mai înalt nivel. ” (Daily Mail)

An apariție
2021
Lună apariție
7
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Philippa GREGORY, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de ficţiune istorică, s-a născut în Kenya în 1954. A studiat la Universitatea din Sussex, unde a obţinut o diplomă de licenţă în istorie. Ulterior a devenit doctor în filologie la Universitatea din Edinburgh. A lucrat o vreme ca jurnalist şi producător la BBC, însă pasiunea pentru istorie şi literatură a îndemnat-o să se dedice scrisului. Autoare extrem de prolifică, Philippa Gregory a publicat până în prezent peste patruzeci de romane, dintre care amintim: Surorile Boleyn, distins cu Premiul Parker Romantic Novel of the Year şi ecranizat, Prinţesa statornică, Moştenirea Boleyn, Regina albă, Doamna apelor, Blestemul regelui şi Ultimul dintre Tudori, apărute şi la Editura Polirom. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi şi s-au bucurat de succes în întreaga lume. În 2016 i s-a decernat Harrogate Festival Award for Contribution to Historical Fiction. Philippa Gregory este şi o autoritate recunoscută în domeniul istoriei femeilor.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.