- ISBN
- 978-630-344-011-8
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 552
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Al doilea volum al seriei care debutează cu Ţinutul mareelor
Traducere din limba engleză de Raluca Furtună
Anul 1670. Ajunul Nopţii de Sânziene. Doi vizitatori neaşteptaţi sosesc la o magazie părăginită de pe malul Tamisei. Mai întâi, James Avery, care speră s-o regăsească pe Alinor, iubita părăsită cu douăzeci de ani în urmă, şi, odată cu ea, singurul lucru pe care averea lui nu-l poate cumpăra – pe fiul şi moştenitorul său. Apoi, Livia, o văduvă frumoasă din Veneţia şi pretinsa noră a lui Alinor, care îi aduce vestea că fiul ei s-a înecat în apele lagunei, veste pe care femeia o pune la îndoială, împărtăşindu-şi bănuielile fratelui ei, Ned, plecat departe, tocmai în Noua Anglie, pentru a-şi face un rost pe meleagurile pionierilor englezi şi ale indienilor, care se îndreaptă inevitabil spre război. Plasat în Londra Restauraţiei, unde mizeria îşi dă mâna cu splendoarea, pe străzile opulente ale Veneţiei şi la frontiera îndelung disputată a primelor colonii americane, Maree negre este o poveste captivantă despre viaţa şi frământările femeii din secolul al XVII-lea.
„Un roman vast care explorează complexitatea puterii femeilor... în stilul specific minunatei proze a Philippei Gregory.” (Toronto Star)
„O poveste de familie fascinantă şi o aventură uimitoare. Personajele feminine ale Philippei Gregory sunt, ca de obicei, cu adevărat umane şi profund contemplative.” (New York Journal of Books)
„Talentul Philippei Gregory de a readuce la viaţă o anumită epocă istorică este incontestabil.” (Publishers Weekly)
„O poveste plină de dramatism, intrigi şi secrete de familie.” (Woman’s World Magazine)
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 552
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Philippa GREGORY, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de ficţiune istorică, s-a născut în Kenya, în 1954. A studiat la Universitatea din Sussex, unde a obţinut o diplomă de licenţă în istorie. Ulterior a devenit doctor în filologie la Universitatea din Edinburgh, cu o lucrare despre literatura secolului al XVIII-lea. A lucrat o vreme ca jurnalistă și producătoare la BBC, însă pasiunea pentru istorie și literatură a îndemnat-o să se dedice scrisului. Autoare extrem de prolifică, Philippa Gregory a publicat până în prezent peste patruzeci de romane, dintre care amintim: Surorile Boleyn (2001), distins cu Premiul Parker Romantic Novel of the Year și ecranizat, Prinţesa statornică (2005), Moștenirea Boleyn (2006), Regina albă (2009), Doamna apelor (2011), Blestemul regelui (2014), Îmblânzirea reginei (2015) și Ultimul dintre Tudori (2017), apărute și la Editura Polirom. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi și s-au bucurat de succes în întreaga lume. În 2016 i s-a decernat Harrogate Festival Award for Contribution to Historical Fiction. Philippa Gregory este și o autoritate recunoscută în domeniul istoriei femeilor. În 2023, la Editura Polirom a apărut volumul Femei în Războiul celor Două Roze, scris de Philippa Gregory în colaborare cu David Baldwin și Michael Jones, iar în 2024, Femei obișnuite. 900 de ani de istorie.