Shoah în România. Evreii în timpul...
ISBN
973-683-784-X
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii
Istorie > România
        >> Holocaust

Shoah în România. Evreii în timpul regimului Antonescu (1940-1944). Documente diplomatice franceze inedite

Autori: Carol Iancu
 
Traducere de Cosmina Ghebaur. Publicarea acestei carti reprezinta o necesitate stiintifica daca ne gindim ca tragedia evreilor din Romania, in perioada celui de-al doilea razboi mondial, este aproape necunoscuta. Autorul consacra un studiu amanuntit asupra fortei fenomenului antisemit din perioada interbelica si a „purificarii etnice” din timpul regimului Antonescu (14 septembrie 1940 - 23 august 1944). Sutele de documente selectionate din arhivele Ministerului de Afaceri francez sint precedate de o prezentare analitica, aruncind o alta lumina asupra legislatiei antisemite, a efectelor „romanizarii”, a pogromurilor, a deportarilor si masacrelor.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Antisemitismul in Romania Mare (1919-1940) • Evreii in timpul regimului Antonescu. Un „Shoah” neterminat • Documente diplomatice franceze inedite


Despre autori


Carol Iancu este seful Catedrei de Istorie Contemporana la Universitatea Paul Valery - Montpellier III. Este autorul a numeroase opere consacrate istoriei evreilor si relatiilor internationale, cele mai cunoscute cititorilor romani fiind „Emanciparea evreilor din Romania (1913-1919)” si „Evreii din Romania (1919-1938). De la emancipare la marginalizare”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.