Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
Europa
ISBN ePub

978-973-46-5632-5

ISBN PDF

978-973-46-5633-2

An apariție

2015

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HISTORIA
Domenii
Istorie > Europa
        >> General

Europa

Lupta pentru supremație de la 1453 până în prezent

Autori: Brendan Simms
45.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Traducere de Lucia Popovici
 
„O carte excelenta, care abordeaza cu luciditate marile teme ale istoriei Europei.” (Financial Times)
 
Cine controleaza centrul Europei controleaza intregul continent, iar cine controleaza Europa poate sa domine lumea – iata un adevar fundamental al geopoliticii. In ultimele cinci secole, numerosi regi, cuceritori, presedinti si dictatori si-au dorit sa detina puterea asupra zonei care se intinde din Tarile de Jos si Germania pina in Cimpia Padului. Carol Quintul, Napoleon, Hitler, Stalin si Gorbaciov au avut cu totii acelasi obiectiv: sa domine centrul Europei. Totul a inceput, sustine Brendan Simms, in 1453, cind prabusirea Imperiului Bizantin a deschis calea incursiunilor otomane pe continent si a grabit expansiunea Sfintului Imperiu Roman. Dupa aceea conflictele s-au succedat aproape neintrerupt, de la Razboiul Civil englez si Revolutia Franceza pina la cele doua razboaie mondiale. Imbinind religia, politica, strategia militara si relatiile internationale, Brendan Simms evoca o jumatate de mileniu de istorie pentru a arata cum lupta pentru suprematie in Europa a modelat istoria intregii lumi. Si cum, atunci cind in Europa este armonie, lumea intreaga are de cistigat.
 
„Aceasta este istoria lui Richelieu, Metternich si Kissinger, nu a lui Luther, Newton si Beethoven. Poate parea arid, dar nu e deloc asa. Europa cucereste cititorul cu povesti despre aliante schimbatoare, armate puternice si strategii ambitioase.” (Wall Street Journal)
An apariție
2015
Lună apariție
9
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Brendan SIMMS (n. 1967, Dublin) este profesor de istoria relațiilor internaționale la University of Cambridge. Este autorul mai multor cărți, dintre care Three Victories and a Defeat: The Rise and Fall of the British Empire (2008), The Longest Afternoon: The 400 Men Who Decided the Battle of Waterloo (2015) și Europe: The Struggle for Supremacy, from 1453 to the Present (2014, nominalizată pe lista scurtă pentru Lionel Gelber Prize; tradusă la Editura Polirom în 2015 cu titlul Europa: Lupta pentru supremație de la 1453 până în prezent).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.