Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
Tânărul Stalin
ISBN ePub

978-973-46-5502-1

ISBN PDF

978-973-46-5503-8

An apariție

2015

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HISTORIA
Domenii

Tânărul Stalin

Autori: Simon Sebag Montefiore
28.99 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Traducere de Justina Bandol
 
Simon Sebag Montefiore este autorul bestsellerului Stalin. Curtea tarului rosu
 
Tinarul Stalin a fost distins cu Premiul Costa pentru biografie, premiul pentru cea mai buna biografie acordat de Los Angeles Times si Premiul Bruno Kreisky pentru literatura politica
 
Aceasta carte a aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.
 
„Toti tinerii sint la fel”, spunea Stalin, „deci ce rost are sa scrii... despre tinarul Stalin?”. Si totusi se insela: el fusese intotdeauna altfel. Tineretea sa a fost dramatica, aventuroasa si iesita din comun, cu siguranta mai tumultuoasa decit a lui Lenin sau Trotki. Simon Sebag Montefiore spune povestea fascinanta a unui baiat carismatic si periculos si a carierei lui de revolutionar, bandit, poet romantic, viitor preot, sot si amant pasionat si politician nemilos, care avea sa creeze imperiul sovietic dupa chipul si asemanarea sa. Rezultatul mai multor ani de cercetari ale arhivelor de la Moscova si din Georgia, Tinarul Stalin dezvaluie secretele vietii politice si personale a viitorului conducator al Uniunii Sovietice si a apropiatilor sai.
 
„Excelent documentat... Portretul lui Stalin care se contureaza in aceste pagini este mai cuprinzator, mai plin de culoare, mai terifiant si mai convingator decit oricare dintre cele schitate pina acum.” (The New York Review of Books)
 
Din cuprins:
Soso, minunea lui Keke • Stalin, omul din subterana: Konspiratiia • 1905: Vulturul muntilor. Stalin il intilneste pe Lenin • Distractii la inchisoare – curse de paduchi, crima si nebunie • Viena 1913: minunatul georgian, pictorul austriac si batrinul imparat • 1917 toamna: Soso si Nadia
An apariție
2015
Lună apariție
7
Număr pagini
424
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Simon Sebag Montefiore este istoric, scriitor, membru al Royal Society of Literature. Cărțile sale au fost traduse în aproape 50 de limbi, devenind bestselleruri internaționale. Dintre volumele publicate menționăm: Catherine the Great & Potemkin (2004), Jerusalem: The Biography (2011), The Romanovs: 1613-1918 (2016). La Editura Polirom a mai apărut Tînărul Stalin (2015; Premiul Costa pentru biografie, premiul pentru cea mai bună biografie acordat de Los Angeles Times și Premiul Bruno Kreisky pentru literatură politică).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.