Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
Chipul lui Dumnezeu
ISBN ePub

978-973-46-8770-1

ISBN PDF

978-973-46-8771-8

An apariție

2021

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HEXAGON
Domenii

Chipul lui Dumnezeu

Autori: Grichka Bogdanov , Igor Bogdanov
22.01 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Cuvînt înainte de Robert Wilson

Cu postfeţe de Robert Wilson, John Mather, Jim Peebles,
laureați ai Premiului Nobel pentru Fizică 1978, 2006 şi 2019

Traducere de Silviu Lupescu

În 1992, astrofizicienii George Smoot și John C. Mather (Premiul Nobel pentru Fizică, 2006) descoperă cu ajutorul satelitului COBE cea mai veche radiație de lumină produsă vreodată în lume, purtînd încă amprenta Big Bangului în ea. George Smoot pronunță atunci o frază rămasă celebră: „E ca și cum am vedea chipul lui Dumnezeu!”.
Cartea fraților Igor și Grichka Bogdanov reconstituie aventura cosmologiei aflate în căutare de răspunsuri la întrebările esențiale cu privire la originea și evoluția Universului, prezentînd într-un stil propriu și incitant rezultatele cercetărilor unor aspecte dintr-un trecut foarte îndepărtat, unele dintre acestea vizînd, fie și indirect, perioada de dinainte de Big Bang. Totul pare să sugereze că legile imuabile ale fizicii, dar și fenomenele comentate ar implica existența unui proiect care a făcut posibilă apariția vieții pe Pământ. Dar este oare așa? Există ceva sau cineva care a elaborat un astfel de proiect? Are Universul un destin înscris în vreun „ADN cosmic” al său?
Autorii ne oferă diverse răspunsuri posibile la aceste întrebări, prezentînd teoriile, observațiile astronomice și rezultatele obținute pînă acum, și ne propun la rîndul lor cîteva surprinzătoare ipoteze proprii, dintr-un domeniu în care știința pare că se apropie tot mai mult de spiritualitate.

An apariție
2020
Lună apariție
2
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii

Descoperirea luminii primordiale • Focul Creaţiei • Fantoma Big Bangului • A fotografia „chipul lui Dumnezeu” • Universul ca un bebeluş • „A vedea” Zidul lui Planck • De ce e Universul atît de bine reglat? • Care este forma Universului? • Un moment straniu numit Big Bang



Despre autori


Grichka Bogdanov a fost doctor în matematică şi profesor titular la Catedra de Cosmologie a Universităţii Megatrend de Ştiinţe Aplicate din Belgrad.



Igor Bogdanov a fost doctor în fizică teoretică, profesor cotitular împreună cu Grichka la Catedra de Cosmologie a aceleiaşi Universităţi Megatrend din Belgrad.

Cei doi fraţi gemeni au fost animatori şi producători ai unor seriale şi emisiuni ştiinţifice de mare succes la diverse televiziuni din Franţa. Împreună, sînt coautori a numeroase bestselleruri dedicate cosmologiei şi progreselor tehnologice. Lucrările lor consacrate perioadei de dinainte de Big Bang sînt considerate opere de pionierat în domeniu.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.