Prelegeri de istorie a filosofiei
ISBN
973-9248-95-0
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Filosofie
Domenii

Prelegeri de istorie a filosofiei

De la Kant la Schopenhauer

Autori: Petre Andrei
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Prefata de Stefan Afloroaei. Cunoscut in special datorita lucrarilor sale de sociologie, Petre Andrei se dovedeste a fi un cercetator la fel de erudit si cind se situeaza in spatiul discursului filosofic. Prima sectiune a volumului cuprinde prelegerile de filosofie tinute de autor la Universitatea ieseana in anii ’20. Cei mai importanti autori comentati sint Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Humboldt, Schleiermacher, Schopenhauer, ale caror idei esentiale sint explicate cu multa claritate. Sint discutate astfel aspectele metafizice, gnoseologice si problemele legate de gindirea lor politica, estetica, etica etc. A doua sectiune reprezinta un studiu amplu despre Critica ratiunii pure de I. Kant, cu o expunere limpede a celor mai importante argumente ale filosofului german, dar si cu o prezentare a chestiunilor controversate.
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Prelegeri de istorie a filosofiei. De la Kant la Schopenhauer • Conceptia istoriei filosofiei • Filosofia kantiana • Biografia lui Kant • Scepticismul, umanismul si romantismul • Filosofia lui Hegel • Filosofia posthegeliana •


Despre autori


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.