O introducere în filosofia minţii
ISBN
978-973-46-3539-9
An apariție
2023
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
FILOSOFIE CONTEMPORANĂ
Domenii

O introducere în filosofia minţii

Autori: Colin McGinn
INDISPONIBIL
39,95 lei

 

Traducere de Marius Dumitru

Pornind de la o întrebare ce jalonează întreaga carte, și anume care este natura minţii, Colin McGinn face o introducere generală în filosofia minţii, unul dintre curentele cel mai bine reprezentate în filosofia analitică contemporană. Autorul discută toate temele relevante pentru acest curent de gândire: problema raportului dintre minte și corp, natura cunoașterii, relația dintre gândire și limbaj, sinele și acțiunea, insistând cu precădere asupra temei conștiinței și a dificultăților ce apar atunci când încercăm să combinăm cele două perspective diferite asupra minţii pe care le oferă introspecția și observarea celorlalți oameni. Lucrarea are meritul nu doar de a sintetiza cu claritate problemele domeniului, ci și de a sugera multiplele abordări posibile ale acestora și soluțiile corespondente.

 

An apariție
2023
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Colin McGinn, cunoscut mai ales pentru cercetările de filosofia minții, a predat în cadrul unor universități prestigioase, precum Oxford și Rutgers. A publicat peste 20 de cărți și numeroase articole în London Review of Books, The New Republic, Wall Street Journal, The New York Review of Books ș.a. De același autor: The Mysterious Flame: Conscious Minds in a Material World (1999), Basic Structures of Reality: Essays in Meta-Physics (2011), The Philosophy of Language: The Classics Explained (2015).

 Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.