Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
Visul european
ISBN
973-46-0373-6
An apariție
2006
Lună apariție
9
Număr pagini
368
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
ECONOMIE ȘI SOCIETATE
Domenii

Visul european

Despre cum, pe tăcute, Europa va pune în umbră „visul american”

Autori: Jeremy Rifkin
 
Traducere de Dan Golopentia.
Parintii fondatori ai Statelor Unite ale Americii au creat in urma cu mai bine de 200 de ani un vis ce avea sa transforme lumea. Astazi, visul incepe sa se destrame. O treime dintre americani considera ca sint platiti insuficient si se simt nesiguri in privinta unei vieti mai bune. Ei afirma ca nu mai cred in visul american. Un alt vis – cel european – a captat atentia intregii lumi. Din perspectiva lui Rifkin, Uniunea Europeana este primul organism postmodern de guvernamint, o imbinare de nationalism si spirit comunitar. Daca mentalitatea cetateanului american a ramas in parte cea din vremea frontierelor, profund egocentrica, europeanul a invatat lectia propriului trecut. Visul european reprezinta analiza unei alternative.
An apariție
2006
Lună apariție
9
Număr pagini
368
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Lectii noi de la Lumea Veche • Lunga agonie a „visului american” • Noul tarim al tuturor posibilitatilor • Miracol economic, pe tacute • Construirea epocii moderne • Crearea individului • Inventarea ideologiei proprietatii • Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune • Inceputul erei globale • Comert in retea in economia globalizata • „Statele Unite” ale Europei • Guvern descentralizat • Unitate in diversitate • Universalizarea visului european


Despre autori


Jeremy Rifkin este autorul unor bestselleruri precum: The Biotech Century: Harnessing the Gene and Remaking the World (Jeremy P. Tarcher, New York, 1999), The Age of Access: The New Culture of Hypercapitalism, Where all of Life is a Paid-For Experience (Jeremy P. Tarcher, New York, 2001), The Hydrogen Economy (Jeremy P. Tarcher, New York, 2002), The End of Work: The Decline of the Global Labor Force and the Dawn of the Post-Market Era (Jeremy P. Tarcher, New York, 2004), fiecare dintre aceste carti fiind tradusa in peste cincisprezece limbi straine. Este presedinte al Foundation of Economic Trends din Washington. Din 1994, Rifkin a predat in cadrul Wharton School’s Executive Education Program al Universitatii din Pennsylvania, unde conferentiaza despre noile directii in stiinta si tehnologie si impactul lor asupra economiei, societatii si mediului inconjurator. De asemenea, este consultant pentru sefi de state si oficiali guvernamentali din citeva tari. Rifkin a fost consilierul lui Romano Prodi, pe atunci presedinte al Comisiei Europene. Editorialele sale despre chestiuni globale apar in unele dintre cele mai importante ziare si reviste europene.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.