Mai avem un viitor?
ISBN
973-683-771-8
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
DUPLEX
Domenii

Mai avem un viitor?

România la început de mileniu

Autori: Mihai Șora , Sorin Antohi

În dialog cu Sorin Antohi

 

Aproape jumatate de secol de comunism si continua tranzitie a societatii romanesti de dupa ’89 – adica un deceniu de „experimente” de toate felurile (politice, economice, culturale, educative etc.) – au dus la o multime de drame personale si, s-ar parea, sint pe punctul de a produce si o drama nationala: punerea sub semnul intrebarii a insusi viitorului Romaniei. Un filosof si un istoric analizeaza la rece povara unui trecut care apasa puternic asupra poporului roman si incearca sa intrevada portitele de evadare spre un viitor benefic natiei. Rezolvarea nu poate veni decit din partea unui proiect articulat asupra acestui viitor, care pina acum nu a existat si din cauza letargiei „intelighentiei” romanesti. Daca, la sfirsitul dialogului dintre Mihail Sora si Sorin Antohi, intrebarea din titlu capata un raspuns – da, mai avem un viitor –, raminem cu o alta intrebare: cind?

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii


Despre autori


Mihai Sora (n. 7 noiembrie 1916) este unul dintre cei mai insemnati ginditori romani contemporani. Studii de filosofie la Universitatea din Bucuresti (1934-1938). Cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique Paris. Dupa 1989, a fost Ministru al Invatamintului. Membru fondator al Grupului pentru Dialog Social. Din volumele publicate: „Du dialogue interieur” (1947), „Sarea pamintului” (1978), „A fi, a face, a avea” (1985), „eu & tu & el & ea sau dialog generalizat” (1990), „Despre dialogul interior” (1995), „Firul ierbii” (1998).
Distins in 2012 cu Premiul de Excelenta in cadrul Galei Premiilor Radio Romania Cultural.Sorin Antohi (n. 1957) este istoric al ideilor, eseist, traducător. Studii de engleză, franceză (Iaşi) şi istorie (Paris). A predat la University of Michigan, Ann Arbor; Universitatea din Bucureşti; Central European University, Budapesta (unde a fost şi prorector academic, şef de departament, director fondator al Pasts, Inc., Center for Historical Studies) etc.; cercetări la institute de studii avansate (Bielefeld, Stanford, Berlin, Essen, Viena), în alte universităţi şi instituţii. A coordonat proiecte şi reţele de cercetare, colecţii de carte; a fost în conducerea unor instituţii, organisme profesionale (membru în biroul Comitetului Internaţional de Ştiinţe Istorice), publicaţii, fundaţii; a (co)organizat conferinţe, colocvii, seminare, şcoli de vară etc. A publicat între altele cinci volume de autor (unul la Paris), şase de convorbiri, şapte coordonate (unele în colaborare), şapte traduse din franceză şi engleză (cu Mona Antohi). Membru în Academia Europaea. Mai multe la www.sorinantohi.org.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.