Locurile unde se construieşte Europa
ISBN
973-683-571-5
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
DUPLEX
Domenii

Locurile unde se construieşte Europa

Adrian Severin în dialog cu Gabriel Andreescu

Autori: Gabriel Andreescu , Adrian Severin
 

Volumul ofera informatii cu relevanta pentru politica externa romaneasca si pentru perioada istorica prin care am trecut in care a dominat tentatia concentrarii pe detaliul bibliografic si anecdotic. Cartea reprezinta, in opinia partenerului de dialog al lui Adrian Severin, un material de lucru pentru cei interesati in proiectarea unor politici publice, interne si externe, cu adevarat competente si cu adevarat generoase fata de interesele societatii romanesti.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii

Numirea unui ministru de Externe • Intrarea UDMR la guvernare, tema maghiara si competentele de politica externa • Parteneriatul aprofundat cu Polonia • Tratatul cu Ucraina • Vecinatati, strategii, controverse • Seductia capitalelor occidentale: Italia • Spiritul Germaniei • Alfred Moses, Madeleine Albright si parteneriatul strategic cu Statele Unite • Sintra, iunie 1997 - Madrid, iulie 1997 • Romania in lume • Politica si reforma in Ministerul Afacerilor Externe • Demisia unui ministru de Externe • Politica externa dupa 1990: Celac, Nastase, Melescanu, Plesu, Roman • Decembrie 1989, primavara anului 1990 • Consiliul Europei, Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa si Europa de miine • Viitorul Romaniei in context regional si global • PostfataDespre autori


Gabriel Andreescu este profesor la Facultatea de Stiinte Politice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. A militat pentru respectarea drepturilor omului inca din perioada comunista, fiind unul dintre disidentii care s‑au opus deschis lui Ceausescu si regimului sau autoritar. Din 1990 a initiat mai multe organizatii nonguvernamentale, printre care Comitetul Helsinki Roman, Centrul de Studii Internationale, Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta. Este director al Noii Reviste de Drepturile Omului. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut: Solidaritatea alergatorilor de cursa lunga (1998); Locurile unde se construieste Europa. Adrian Severin in dialog cu Gabriel Andreescu (2000); Ruleta. Romani si maghiari, 1990‑2000 (2001); Natiuni si minoritati (2004); Reprimarea miscarii yoga in anii ’80 (2008); L‑am urit pe Ceausescu. Ani, oameni, disidenta (2009); Carturari, opozanti si documente. Manipularea Arhivei Securitatii (2013); MISA. Radiografia unei represiuni (2013). A editat, tot la Editura Polirom, Nationalisti, antinationalisti. O polemica in publicistica romaneasca (1996), Problema transilvana (in colab. cu Gusztav Molnar, 1999), Ultimul deceniu comunist. Scrisori catre Radio Europa Libera, vol. I: 1979‑1985 (in colab. cu Mihnea Berindei, 2010) si Ultimul deceniu comunist. Scrisori catre Radio Europa Libera, vol. II: 1986‑1989 (in colab. cu Mihnea Berindei, 2014). Este coautor, alaturi de Miklos Bakk, Lucian Bojin si Valentin Constantin, al volumului Comentarii la Constitutia Romaniei (2010).Adrian Severin - Presedinte al Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, OSCE (2000-2001). Ministru de Externe al Romaniei (1996-1997). Lucrari publicate: "Lacrimile diminetii" (1995); "Drept comercial international" (1899). Coautor a numeroase lucrari de studii de drept comercial international, drept comparat civil si comercial, reforma politica si economica, relatii internationale. "Locurile unde se construieste Europa" este un volum-dialog Adrian Severin - Gabriel Andreescu, aparut in colectia Duplex a Editurii Polirom (2000)


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.