Femeia în istoria Europei. Din Evul...
ISBN
973-681-011-9
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CONSTRUCȚIA EUROPEI
Domenii
Istorie > Europa
        >> Europa de Vest

Femeia în istoria Europei. Din Evul Mediu până în zilele noastre

Autori: Gisela Bock
INDISPONIBIL
15,89 lei

 
Traducere de Mariana Cristina Barbulescu. O istorie fara jumatate din omenire inseamna mai putin decit o jumatate de istorie caci, fara femei, aceasta istorie ar fi inechitabila si fata de barbati, si fata de femei. Colectia Constructia Europei tine cont de aceasta noua constientizare, incluzind „celalalt” sex intre marile teme ale istoriei europene.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii
Querelle des femmes: o disputa europeana privitoare la sexe • Demnitatea omului si demnitatea femeii • Denigrarea casniciei si a femeii – elogiul casniciei si al femeii • Revolutia franceza: conflictul este redeschis • Amazoane si contrarevolutionare • Rupturi si izbucniri: o a treia controversa privitoare la sexe • Negarea „ingerului domestic”: idealuri si realitati • Semne prevestitoare si feminism incipient • De la social la politic • Egale fiindca sintem altfel: discursul politic al sufragismului • Drepturi civile si drepturi materne • Intre extreme


Despre autori


Gisela Bock (n. 1942) preda istoria Europei la Free University of Berlin si este visiting professor la Central European University. Preda cursuri legate de istoria miscarilor feministe. A mai publicat: „Maternity and Gender Policies. Women and the Rise of the European Welfare States, 1880s-1950s” (Londra 1991), „Nazism and German Society, 1933-1945” (Londra, 1994), „Beyond Equality and Difference: Citizenship, Feminist Politics and Female Subjectivity” (Londra, 1992), „Feminism and History” (Oxford, 1996). La Editura Polirom a fost publicat volumul „Femeile in istoria Europei. Din Evul Mediu pina in zilele noastre” (2002).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.