În căutarea limbii perfecte
ISBN
973-683-782-3
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CONSTRUCȚIA EUROPEI
Domenii

În căutarea limbii perfecte

Autori: Umberto Eco
INDISPONIBIL
20,71 lei

 
Traducere de Dragos Cojocaru. De-a lungul istoriei culturale europene, invatatii – teologi, filosofi, oameni de litere – nu au incetat sa viseze la realizarea unei limbi universale, in masura sa depaseasca toate barierele dintre popoare si rase. De la speculatiile cabalistice pina la esperanto, autorul analizeaza proiecte de reconstructie a unei unitati lingvistice pierdute. O carte fascinanta, in care mitul, simbolistica magica, lingvistica si semiotica se impletesc cu inconfundabilul stil de scriitor al lui Umberto Eco.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii
De la Adam la „confusio linguarum” • Cabalistica pansemiotica • Limba perfecta a lui Dante • Ipoteza monogenetica si limba-mama • Limba perfecta a imaginilor • De la Leibniz la „Encyclopedie” • Limbajul filosofic de la Iluminism si pina astazi • Limbajul international auxiliar


Despre autori


Umberto Eco (1932-2016) a fost, în anii ’60, unul dintre reprezentanţii de frunte ai avangardei culturale italiene. A predat la cele mai faimoase universităţi din lume, devenind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele. A scris romane care au ajuns în scurt timp celebre, studii de semiotică, estetică şi teorie literară şi numeroase articole cu teme dintre cele mai diverse. Din opera sa, la Editura Polirom au apărut În ce cred cei care nu cred? (în colaborare cu Carlo Maria Martini), În căutarea limbii perfecte, Misterioasa flacără a reginei Loana, Trei povestiri (în colaborare cu Eugenio Carmi), Pendulul lui Foucault, Baudolino, Cum se face o teză de licenţă, Şase plimbări prin pădurea narativă, Limitele interpretării, Apocaliptici şi integraţi. Comunicaţii de masă şi teorii ale culturii de masă, A spune cam acelaşi lucru. Experienţe de traducere, Insula din ziua de ieri, De la arbore spre labirint. Studii istorice despre semn şi interpretare, Kant şi ornitorincul, Cimitirul din Praga, Cum ne construim duşmanul, Confesiunile unui tînăr romancier, Numărul zero, Cronicile unei societăți lichide, Scrieri despre gîndirea medievală şi Despre televiziune. Scrieri 1956-2015.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.