- ISBN
- 978-973-46-7955-3
- An apariție
- 2019
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 112
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- JUNIOR
- Domenii
Traducere din limba italiană de Dragos Cojocaru
Trei povestiri istorisite de Umberto Eco și ilustrate de Eugenio Carmi, pentru copii, pentru părinți, pentru cei ce au nevoie de basme.
BOMBA ȘI GENERALUL
ATOMII triști închiși într-o BOMBĂ și un general care vrea să facă război cu orice preț.
CEI TREI COSMONAUȚI
Trei cosmonauți bănuitori care întîlnesc un marțian cu șase mîini.
GNOMII DE PE GNU
Un ÎMPĂRAT TRUFAȘ care ține morțiș să ducă civilizația pe o PLANETĂ MICUȚĂ, inocentă.
- An apariție
- 2019
- Lună apariție
- 10
- Număr pagini
- 112
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Umberto Eco (1932-2016) a fost, în anii ’60, unul dintre reprezentanţii de frunte ai avangardei culturale italiene. A predat la cele mai faimoase universităţi din lume, devenind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele. A scris romane care au ajuns în scurt timp celebre, studii de semiotică, estetică şi teorie literară şi numeroase articole cu teme dintre cele mai diverse. Din opera sa, la Editura Polirom au apărut În ce cred cei care nu cred? (în colaborare cu Carlo Maria Martini), În căutarea limbii perfecte, Misterioasa flacără a reginei Loana, Trei povestiri (în colaborare cu Eugenio Carmi), Pendulul lui Foucault, Baudolino, Cum se face o teză de licenţă, Şase plimbări prin pădurea narativă, Limitele interpretării, Apocaliptici şi integraţi. Comunicaţii de masă şi teorii ale culturii de masă, A spune cam acelaşi lucru. Experienţe de traducere, Insula din ziua de ieri, De la arbore spre labirint. Studii istorice despre semn şi interpretare, Kant şi ornitorincul, Cimitirul din Praga, Cum ne construim duşmanul, Confesiunile unui tînăr romancier, Numărul zero, Cronicile unei societăți lichide, Scrieri despre gîndirea medievală şi Despre televiziune. Scrieri 1956-2015.
Eugenio Carmi (1920-2016) s-a născut la Genova și vorbea despre sine ca despre un „fabricant de imagini”. Alții îl vedeau ca pe unul dintre geniile artei italiene de secol XX. A participat la Bienala de Artă de la Veneția din 1966, a colaborat cu Televiziunea Italiană, iar celebritatea în lumea editorială și-a cîștigat-o prin colaborarea cu Umberto Eco, alături de care a fost publicat în Italia și în multe alte țări.