A murit Luchi...
A murit Luchi...
A murit Luchi...
A murit Luchi...
ISBN
978-973-46-9388-7
An apariție
2023
Lună apariție
3
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată, color
Format
130x200
Colecție
JUNIOR
Domenii

A murit Luchi...

Cum am cunoscut eu lumea (ediția 2023)

Autori: Otilia Cazimir
34,95 lei

Vârsta recomandată: 6+

 

Ilustraţii de Adriana Mihăilescu

„Nu‑s mult mai înaltă decât Cotarla. Ba, când vreau să merg ca ea în patru labe, sunt mai mică. De aceea își ia faţă de mine un aer de superioritate, care nu mă supără deloc. Cu Cotarla alături, îndrăznesc să mă avânt pe vale, în aventuri fioroase, pe care până acum mi le închipuiam numai, de sus de pe cerdac… Cum trecem de pădurea de brusturi, în care n‑a călcat încă picior de om, șanţul de‑un lat de mână se preface în râu turbat cu apă blestemată. Mă apropii de el, și mă strânge frica‑n spate: departe, pe celălalt tărâm, sub nalbe uriașe cu fruct de cantalup, stau la pândă oameni negri și buzaţi, cu arcuri și săgeţi.”

An apariție
2023
Lună apariție
3
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată, color
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Otilia Cazimir este pseudonimul literar al Alexandrei Gavrilescu (1894-1967). Volume de versuri publicate: Lumini și umbre (1930), Fluturi de noapte (1927), Licurici – cronici fanteziste și umoristice (1930), Cântece de comoară (1930), Jucării (1939), Baba iarna intră-n sat (1954), Poezii (1959). A scris și proză, schițe, chiar și încercări dramatice: Din întuneric (1928), Grădina cu amintiri (1929), Târgușorul dintre vii (1939), Prietenii mei scriitori… (1960). În 1927 i s-a decernat Premiul Academiei Române, iar în anul următor, premiul „Femina”. Nouă ani mai târziu i s-a oferit Premiul Național pentru Literatură.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.