Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
  • La reducere!
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
Cartea de la Uppsala
ISBN
978-973-46-3112-5
An apariție
2016
Lună apariție
2
Număr pagini
2016
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Cartea de la Uppsala

Autori: Gellu Dorian
9,99 lei

Vezi eBook
 
„Parasind Romania, in cautarea libertatii si a unei vieti mai bune, chiar si in momentul cind acestea se puteau gasi si acasa, personajele din romanul meu au decis sa emigreze peste ocean. Pentru unii emigranti, resemnarea si linistea reprezinta telul atins. Pentru altii, mizele sint mult mai mari si, cu cit mai imposibil de rezolvat, cu atit mai pline de perspective. Apar ca scop unic definirea identitatii si restabilirea unui adevar istoric, pentru care merita sa dai totul. Si, cum adevarul despre tara ta, falsificat de istorici, poate sta ascuns intr-o carte cum este cea descoperita intr-un anticariat din Uppsala, miza pe o astfel de sursa devine palpitanta si de neinlocuit. Romanul nu-si propune sa rezolve acest adevar, ci sa ilustreze o preocupare extravaganta a unui emigrant in contextul unei vieti dure, dar normale, asa cum este cea din Megalopolisul american, pe fondul unei ignorante crase de acasa, fara nici o perspectiva decit cea a traiului firesc si a curgerii timpului peste adevaruri de diferite dimensiuni si importante.” (Gellu Dorian)
 
„Imensul bloc Duane House, dintr-un oras din Statele Unite, adaposteste o «multinationala» de colocatari care numara, pe linga alte sute de natii, si citeva sute de romani, nu toti cu domiciliul fix acolo, cei mai multi dintre ei fiind in tranzit spre nimic sigur in nici o directie. In cadrul acestei comunitati pestrite care nu-si gaseste palierul unificator, despre romanii emigranti nu se vorbeste ca despre celelalte etnii, ci – pe buna dreptate – ca despre o ceata de pripas pe Pamintul Fagaduintei, dezordonata si gata sa se autodistruga. Ce nu se inteleg romanii la ei acasa, d-apoi in alta parte! Gellu Dorian ilustreaza, cu fina putere de patrundere a psihologiei noastre, o Romanie pitoreasca localizata aiurea, in toata mizeria si mai putin splendoarea ei de pretendenta la visul american care intirzie sa apara.” (Vasile Spiridon)
 
„Gellu Dorian a reusit sa ajunga la un nivel al scriiturii ce il face demn de invidiat de oricare alt prozator al momentului. El reuseste sa transforme in subiect literar orice, aceasta fiind, de fapt, marea performanta dorita, implicit sau explicit, de adevaratii creatori ai lumilor posibile.
Personajele din acest nou roman al sau traseaza un cu totul alt tip de aventura existentiala, in care visul american devine realitate greu de parasit, inclusiv cu multi romani prinsi in aceasta nebuloasa, aventuri intelectuale dintre acelea cu care autorul ne-a delectat in precedentele romane, parade uriase de epic de foarte buna calitate, informatii enciclopedice, mereu secondate de comentarii si conexiuni ce tin de autarhia romanului puternic din ultimele decenii, un greu de egalat amestec intre lumi, intimplari derulate in tara rezonind seducator cu cele petrecute sub cerul celui mai puternic continent al lumii, toate acestea, rezumind, fac o reverenta care vine din istoria tuturor lumilor si spatiilor in fata megaimaginii ce deschide si inchide un roman de forta.” (Constantin Dram)
An apariție
2016
Lună apariție
2
Număr pagini
2016
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Gellu Dorian s-a nascut pe 13 octombrie 1953, la Botosani. Poet, prozator, dramaturg. Romane: Scriitorul (Helicon, 1996); Cartea fabuloasa (Cartea Romaneasca, 2003); Sfirsitul sau momente din viata unui om falsificat (Eikon, 2003); Impotriva noastra (Cartea Romaneasca, 2005); Insula Matriochka (Paralela 45, 2005); O lume de lepadat (Bleadiuska si Stafia) (romane siameze, Limes, 2009), Casa Gorgias (Niculescu, 2011). Premiul National de Proza „Ion Creanga”, Tirgu Neamt, 2005. Premii ale Filialei Iasi a USR pentru romanele: Scriitorul, Cartea fabuloasa, Insula Matriochka si Casa Gorgias. Romanul Impotriva noastra a fost nominalizat la premiile Cuvintul si USR. Tradus cu poezie si proza in Germania, Spania, Mexic, Chile, SUA, Cehia, Ungaria, Slovacia, Rusia, Franta, Italia si Anglia. Ordinul Cultural A in grad de Cavaler, 2004. Medalia aniversara „100 de ani de la infiintarea USR”. Prin decret prezidential, Medalia aniversara „Eminescu-2000”. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Redactor-sef al revistei de cultura Hyperion. Membru fondator al Grupului de la Durau.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.