Cărțile autorului Gellu Dorian

Gellu Dorian s-a nascut pe 13 octombrie 1953, la Botosani. Poet, prozator, dramaturg. Romane: Scriitorul (Helicon, 1996); Cartea fabuloasa (Cartea Romaneasca, 2003); Sfirsitul sau momente din viata unui om falsificat (Eikon, 2003); Impotriva noastra (Cartea Romaneasca, 2005); Insula Matriochka (Paralela 45, 2005); O lume de lepadat (Bleadiuska si Stafia) (romane siameze, Limes, 2009), Casa Gorgias (Niculescu, 2011). Premiul National de Proza „Ion Creanga”, Tirgu Neamt, 2005. Premii ale Filialei Iasi a USR pentru romanele: Scriitorul, Cartea fabuloasa, Insula Matriochka si Casa Gorgias. Romanul Impotriva noastra a fost nominalizat la premiile Cuvintul si USR. Tradus cu poezie si proza in Germania, Spania, Mexic, Chile, SUA, Cehia, Ungaria, Slovacia, Rusia, Franta, Italia si Anglia. Ordinul Cultural A in grad de Cavaler, 2004. Medalia aniversara „100 de ani de la infiintarea USR”. Prin decret prezidential, Medalia aniversara „Eminescu-2000”. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Redactor-sef al revistei de cultura Hyperion. Membru fondator al Grupului de la Durau.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.