Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
Nisipurile arabe
ISBN ePub

978-973-46-5290-7

ISBN PDF

978-973-46-5291-4

An apariție

2015

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
HEXAGON > Cartea de călătorie
Domenii

Nisipurile arabe

Autori: Wilfred Thesiger
19.6 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Traducere si note de Mihaela Negrila
 
In sudul Peninsulei Arabe se intinde Rub al-Khali („Tinutul pustiu”), unul dintre cele mai mari deserturi nisipoase din lume, o pustietate atit de inspaimintatoare, incit pina si arabii o evita. Este zona in care, din 1945 pina in 1950, a calatorit exploratorul si scriitorul englez Wilfred Thesiger, intr-o vreme cind mare parte din aceasta regiune inca nu fusese vazuta de vreun european. Cartea sa istoriseste extraordinarele calatorii prin „Tinutul pustiu”, in care s-a aventurat impreuna cu citiva beduini, adoptindu-le obiceiurile si traiul de zi cu zi, despre care T.E. Lawrence spunea ca e „o moarte in viata”. Nisipurile arabe este cronica unui trecut disparut, un omagiu adus unui popor magnific, unor oameni care, in ciuda greutatilor si pericolelor, au facut dovada unui curaj si a unei loialitati iesite din comun.
 
„Prin descrierea vietii traditionale a beduinilor, Nisipurile arabe este probabil cea mai buna carte scrisa vreodata despre Arabia si un tribut adus unei lumi pierdute acum pentru totdeauna.” (The Guardian)
 
Din cuprins:
Abisinia si Sudan • Preludiu in Dhofar • Nisipurile din Ghanim • Pregatiri secrete la Salalah • Prima traversare a desertului Rub al-Khali • De la Salalah la Mukalla • A doua traversare a desertului Rub al-Khali • De la Sulaiyil la Abu Dhabi • Coasta Piratilor • O vacanta in Buraimi • Nisipurile miscatoare Umm al-Samim • Nisipurile Wahiba • Usa se inchide
An apariție
2015
Lună apariție
3
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii


Despre autori


Wilfred Thesiger (1910-2003), explorator si scriitor britanic nascut in Addis Abeba (Etiopia). In 1935 a intrat in Serviciul Politic din Sudan, iar la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost detasat in cadrul Armatei de Aparare Sudaneze. Mai tirziu a servit in Etiopia, Siria si, in cadrul Fortelor Speciale Aeriene, in Desertul Libian. Dupa razboi a calatorit in Peninsula Araba, Kurdistan, Irak, Hindukush, Karakorum, Maroc, Etiopia, Kenya si Tanganyika. Pentru realizarile sale ca explorator, i s-au decernat Founder᾿s Gold Medal (Royal Geographical Society), Lawrence of Arabia Medal (Royal Central Asian Society), Livingstone Gold Medal (Royal Scottish Geographical Society) si Burton Memorial Medal (Royal Asiatic Society). A fost membru al Royal Society of Literature si membru de onoare al Academiei Britanice. In 1995 a primit titlul de Cavaler. Este foarte cunoscut si pentru volumul Nisipurile arabe (1959; Polirom, 2015), in care isi povesteste calatoriile prin Peninsula Araba intre 1945 si 1950, descriind modul de viata pe cale de disparitie al beduinilor.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.