Acasă, departe cuprinde, de fapt, sub acest titlu trei cărți diferite care comunică între ele printr-un straniu lift al timpului care transportă un nume, Adrian Romila, mai întâi în secolul al XIX-lea, când îl poartă un tânăr sublocotenent de marină. Apoi în prezent, când Adrian Romila e un profesor universitar care a ajuns om de serviciu la Muzeul Marinei din Constanța. În cele din urmă, (H)adrian Romila e numele unui sclav roman din îndepărtatul timp al exilului lui Publius Ovidius Naso la Pontul Euxin. Autorul își nedumirește dinadins cititorii la trecerea de la un etaj la altul al timpului și face asta schimbând și vestimentația stilistică a fiecărei cărți (părți) din care e alcătuit romanul. (…) O țevărie subtilă de care-ți dai seama treptat, într-un răspăr pus la cale de autor, leagă cele trei cărți/părți din Acasă, departe, încât de-abia după ce străbați și Epilogul le descoperi legăturile până atunci secrete și accepți că această stranie construcție e unul dintre cele mai importante romane apărute la noi în ultimii treizeci de ani.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.