Contribuția lui Ovidiu Pecican la trasarea caracteristicilor omului medioeuropean, pornind de la tipologiile identificate în spațiul românesc, sunt însumate într-un volum cu totul aparte pentru ultimul deceniu. Autorul ne invită la o lectură așezată, dar consistentă, în care reușește să descifreze cititorului câteva dintre principalele tipologii culturale ale Europei centrale (și de est). (…) Românii și Europa mediană reprezintă o lectură adecvată în orice context. Totuși, mai mult ca niciodată, este important să înțelegem originile noastre, ale homo medioeuropaeus, respectiv rolul nostru în istoria continentului european. Europa mai puțin cunoscută, Europa care a cunoscut mai puțin progresul social și economic este, totodată, Europa care excelează în anumite manifestări ale spiritului, etalate uneori prin umor și ironie, dar care nu pot fi penetrate superficial de către o vinitură. O lectură care nu vă va dezamăgi și care este, poate, mai de actualitate ca niciodată.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.