Rebelă. Fuga mea din Arabia Saudită de Rahaf Mohammed nu este doar o altă mărturie despre infernul prin care trebuie să treacă femeile din Iran și Arabia Saudită ca să supraviețuiască. Cartea aduce în prim-plan un aspect foarte important și anume acela că lupta pentru drepturile femeilor care locuiesc în aceste țări este departe de a se fi încheiat, iar tinerele femei de astăzi se confruntă cu aceleași probleme ca și mamele sau bunicile lor. În ianuarie 2019, Rahaf Mohammed evadează (la propriu) din infern prin intermediul unei rețele de socializare, apelul ei pe Twitter devenind viral în mai puțin de 48 de ore, ceea ce a contribuit decisiv la refugierea ei în Canada, țară unde s-a adăpostit și unde își poate continua viața. Tinerețea și experiențele traumatizante au transformat-o într-o voce a militantismului internațional, lupta ei pentru recunoașterea drepturilor femeilor din Iran și Arabia Saudită nu este doar în nume personal, ci în numele unei populații de femei aflate sub dominația totală a bărbaților. (…) Directețea și evitarea dulcegăriilor transformă cartea într-una dintre cele mai crude mărturii despre chinurile femeilor lipsite de orice drept. Recomandarea cărții scrisă de Rahaf Mohammed o pun sub semnul necesității, a citi astfel de cărți ține de respectul pe care ni-l acordăm reciproc și de recunoașterea statutului de ființă umană oricărui individ, bărbat sau femeie. Să sperăm că nu va fi foarte departe momentul în care aceste mărturii vor ține de un trecut ce nu trebuie retrăit, ci doar consemnat în cărțile de istorie.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.