Inima de ciine, in ciuda faptului ca este o lucrare de dimensiuni reduse, incorporeaza elemente de SF si distopie, proiectind insa o critica convingatoare la adresa comunismului si mai ales la adresa ambitiilor acestuia de a construi un om nou.(...)
La fel ca in cea mai cunoscuta lucrare a lui Bulgakov (Maestrul si Margareta) si in Inima de ciine imaginarul si absurdul isi gasesc locul firesc in pagina, doar ca acel contact intre fantastic si real pare mult mai putin socant si mai lipsit de conflict decit in capodopera scriitorului rus. Si nu intimplator, atita timp cit de data aceasta, fortele supranaturale nu mai vin sa-i pedepseasca pe bolsevicii fricosi si rautaciosi, ci mai degraba sa li se alature si sa confirme esecul revolutiei mult visate. Sarik este, in fond, metafora pentru esecul dezvoltarii omul nou visat de comunisti: ademenit cu retorica si iluzii, ciinele pribeag este atras spre marea transformare, pe cit de ambitioasa, pe atit de violenta si pe atit de imprevizibila, fara ca rezultatul sa fie, in ciuda aparentei evolutii si emancipari a creaturii dupa operatie, unul admirabil.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.