Romanul este remarcabil din mai multe motive. In primul rind, Saramago scrie intr-o maniera care poate fi descurajanta la prima vedere. Autorul foloseste foarte putin semnele de punctuatie si paragrafele, nu exista liniuta de dialog, nu stii cind intervin personaje noi si de multe ori nu poate fi identificat personajul care vorbeste. Pare ca e o debandada generala si sint momente in care povestea devine haotica, dar intr-un mod genial. In general, poti urmari actiunea, chiar daca uneori devii confuz. Dar odata ce ati intrat in poveste, acest stil de scris devine natural si-l veti putea urmari cu usurinta.
Eseu despre orbire este o poveste despre fragilitatea umanitatii si a societatii, despre natura umana. Lipsita de puterea de a vedea, societatea este nevoita sa se adapteze si sa se schimbe peste noapte, „uitind” toate regulile si anulind barierele de orice fel – de virsta, rasa sau clasa sociala.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.