Aceasta abundenta a comunicarii, a stilului si ritmului de comunicare, a modului de a trai viata cotidiana, aduce mult disconfort „timpului literaturii”. Atit pentru scriere, cit mai ales pentru „consumarea” literaturii, avem nevoie de un anumit fel de timp, de scurgere a sa. Acest „timp literar”, care din punctul meu de vedere e singurul „timp artistic” care a rezistat atit de mult in forma lui originala (literatura e singurul gen care nu a trecut prin schimbari fundamentale timp de milenii, spre deosebire de arta vizuala sau muzica), e pe cale sa se modifice. Eu sper sa-si pastreze elementele esentiale si sa reziste acestor schimbari care au loc in jurul nostru. E posibil ca in urmatoarea perioada sa asistam la un soi de marginalizare a acestui gen. Vom avea o comunitate inchisa care va mai sti ce e aceea literatura si cum se mai citesc romanele. Un mic grup de initiati care vor transmite secretele „placerii lecturii”. Sau poate va aparea o contrareactie la aceasta viteza si fragmentare a timpului si va aparea un nou „oblomovism” care va exalta lenea, iar lenea este o virtute literara si adevaratul timp al lecturii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.