Zaira a fost «very amused» dupa ce a citit prima parte, acum citeva saptamini. Mi-a spus ca isi descopera o a doua viata, prin mine. Zaira era pregatita, mesajul meu a fost de la inceput acela ca «nu sint biograf, ci romancier», si am simtit in dinsa inca de acum patru ani – cind am pornit la drum cu aceasta carte – o mare detasare fata de acest punct de vedere. Este, probabil, o detasare necesara fata de lucrurile vietii, ca un fel de autoprotectie dupa o viata asa de dramatica, dar si ca o intelepciune a virstei. Imi amintesc de un alt personaj, Donovan Spatz, despre care as fi vrut sa scriu cindva un roman si pentru care am calatorit de doua ori in America, petrecind o data trei zile in camera sa de hotel newyorkeza si facind inregistrari despre viata lui. La sfirsitul celor 3 zile mi-a spus dezamagit: «Catalin, tu nu vei scrie o biografie despre mine, nu-i asa?». Fata i s-a intristat si, dupa citeva minute, a adaugat: «Consideri ca viata mea nu e asa de valoroasa incit sa scrii o biografie?». Asa gindea el, se vedea ca un nou Frank Sinatra, el, artistul anonim, fara prea mare succes. Acesta este spiritul american, dar, din fericire, Zaira nu are aceasta mindrie exagerata, aceasta dorinta de a fi «top de afis» cu orice pret – chiar dupa 40 de ani de exil la Washington –, ca si cum numai capul de afis ti-ar mai putea salva viata de banalitate. Intr-o tara care iubeste numai capetele de afis.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.