Cine sta sa-si contabilizeze toate timpeniile, ciudateniile si gindurile rusinoase care-i trec prin cap? Si citi ne permitem sa le si povestim pentru a le confirma celor din jur parerea proasta pe care oricum o au despre noi sau macar speranta ca ne-ar putea surprinde cu pantalonii in vine? Cortazar a facut-o – nu in nume propriu, ci in contul unui oarecare Lucas, dar suficient de straveziu incit sa poata fi recunoscut si sa-si contrarieze cititorii pe vremea cind era marele scriitor in viata. Sa ne intelegem, Lucas al lui nu e un tembel, caruia Cortazar ii imprumuta o parte dintre trasaturile sale, pentru a stirni risul intelegator al prostilor cu pretentii, ci un scriitor inteligent si cultivat care mai poate sa se mire de idioteniile care se intimpla in jurul sau, dar si de sincopele propriei sale inteligente. La noi, singurul scriitor important care a recunoscut ca are si momente de prostie, fiindca nu poti fi inteligent tot timpul, a fost Alecu Paleologu, dar n-a facut o carte din asta, fiindca nu le avea cu fictiunea. Iar Cortazar isi permite sa-l vire pe Lucas al lui printre prostii si locuri comune poate si pentru ca acelasi Lucas e in stare sa atinga si sublimul, uneori la fel de ridicol, in aceasta carte de povestiri si insemnari ciudate.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.