Am, desigur, o proprie estetica a scrisului, prefer un mod curgator, bun de citit, dar si poetic, asa incit limba sa nu stea in calea actiunii, sa nu se puna in prim plan. Dar cine imi cunoaste cartile stie ca si limbajul imi este important. Eu nu sunt de meserie filolog, ci psiholog. Cind descriu literatura care imi place vorbesc mai mult de densitatea tesaturii ei, de pregnanta limbii, de balanta care se simte in frazare, de corpul suplu al limbii folosite. Asa cum as vorbi si de comunicarea, de legaturile dintre oameni, aceste lucruri se simt cind citim o carte. Ele sunt cele care ne fac sa uitam timpul si sa ne cufundam intr-o carte sau sa o punem deoparte. Un text bine echilibrat, in care nu spui nici prea mult nici prea putin, are in el o frumusete proprie. Poate mai importante decit cartile pe care le-am citit sunt filmele, care m-au socializat intr-un fel. Prin ele am invatat sa descriu, asa cum descrie camera de film, o scena vie si puternica, fara a ma ascunde in spatele limbii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.