Cind citesti romanul lui Florescu (...), te vezi confruntat cu un text care intrece cu mult romanul german actual, in ceea ce priveste grotescul, bucuria de a fabula, originalitatea, fantasticul si imaginatia – la fel s-a intimplat si cu primele trei romane. Cele douazeci de pagini de la inceputul romanului sint un exemplu rar de maiestrie narativa, care te sileste parca, sa intri in poveste (…) Sa cuprinda o viata intreaga in citeva clipe, fara ca ea sa para fortata – asta reuseste inzestratul povestitor Florescu; dar el nu se bizuie nicicum doar pe acea tensiune existenta in biografia Zairei, ci introduce in derularea naratiunii sute de mici scene si intimplari, care dau textului dramatism si autenticitate.(…) Dar lucrul cel mai vrednic de admirat: ca si in celelatle carti, Florescu intelege sa prelucreze narativ opozitia dintre Est si Vest, intre elementar si oportun, intre melancolie si progres, traditie si progres, intre insufletit si functional. Este o opozitie pe care o ilustreaza prin exemplul Romania-Europa de Vest- SUA, dar care repeta intr-un mod tulburator o stare de neliniste comuna omului contemporan dezradacinat, care depaseste granitele acestei constelatii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.