Romania anilor ’50. Un trio, intr-o camera: mama, adolescenta si unchiul. Tatal este absent, intr-o zi se va intoarce, dar pare sa nu mai conteze deloc in viata fiicei sale. Este piatra de moara pe care familia o tiriie dupa ea. Mama ar vrea ca amintirea lui sa fie pastrata: „Tot lui sa ii reprosezi dupa ce sta acolo, si ei ii arde de ceaiuri si de plimbari“. Asta, fiindca adolescenta are bucuriile si nelinistile virstei sale, dorintele, elanurile, piedicile, corpul stinjenitor si tiranic, chemarea din afara, sensibilitatea vie pentru mirosuri, pentru substante. Romanul este monologul ei interior prin care lupta impotriva cenusiului existentei. Curind pleaca la Bucuresti. Sint anii ’60, nici acum nu are o camera numai a sa si asteapta in continuare ceva ce baietii cu care se intilneste nu-i pot da. Unchiul o insoteste pe tinara fata in formarea ei. Preda la un liceu, in vreme ce era destinat invatamintului superior, spera ca, intr-o buna, zi sa fie publicat, isi accepta soarta, in vederea unor zile mai bune, care nu vor veni. S-a sacrificat mereu pentru ai sai. Cind moare, continua sa fie obsedant de prezent in povestire: „suferinta unchiului a trecut in mine abstracta“.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.