Textele sint spumoase, satirice, iar citeva sint foarte provocatoare prin acel tip de erezie sugubeata care constituie semnul distinctiv al imaginatiei lui Codrescu. Ironia lui te pune de multe ori, taman cind te astepti mai putin, in fata unor probleme care, de obicei, sint tratate cu o inhibanta sobrietate: revelatia divina, distinctiile text sacru/text profan, derapajele ideologice, spaimele milenariste, influenta tehnologiei asupra vietilor noastre, memoria umana versus memoria artificiala, frontiera dintre avangarda artistica si prostul gust. Fiecare pagina se refera la America, insa o America scrutata cu privirea unui emigrant nostalgic. Lipsa patetismului este unul din lucrurile pe care le-am apreciat intotdeauna la Andrei Codrescu, indiferent ca i-am citit eseurile ori l-am ascultat in interviuri. Nimic galagios, nimic patriotard nu razbate din cuvintele sale. El iubeste orasul New Orleans asa cum orice poet isi iubeste muza si invoca Sibiul cu motivatia unui magician renascentist ce practica Arta Memoriei: exista lucruri pe care nu ai voie sa le uiti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.