De unde aceste problemele de citit si scris? Psihopedagoul Georgeta Burlea nu se grabeste sa dea vreun verdict definitiv. Din contra, asa cum autoarea marturiseste de la bun inceput, este preferata o perspectiva transdisciplinara care identifica atit cauze neurologice, cit si de natura psihica sau lingvistica. De altfel, accentul cade pe diagnosticul corect si pe varietatea cauzelor, tehnicile de terapie logopedica fiind mai curind subintelese. Un alt aspect ce merita notat este ca volumul Tulburarile limbajului scris-citit insista asupra determinarii din timp a copiilor cu dislexie si a terapiei preventive. In acest sens, autoarea a realizat o cercetare care urmareste evolutia pe mai multi ani, de la gradinita pina in clasa a doua, a copiilor cu tulburari de scriere si citire. Cartea Tulburarile limbajului scris-citit este bine documentata, accentueaza mult asupra necesitatii unui diagnostic bine pus, asupra preventiei, dar nu insista mai deloc asupra terapiilor sau studiilor de caz. Este, deci, un volum util psihologilor, logopezilor sau pedagogilor, dar este mai greu de ingerat de catre nespecialisti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.