Romanele lui Vazquez-Figueroa au un mare avantaj: prisosesc de atmosfera. Luxuriante, peisajele descrise in rindurile sale par a fi, in majoritatea cazurilor, cheia catre desfatarea lectorului. Asa este cazul ultimei aparitii in romaneste, Pamint virgin (2006), a carei actiune se petrece in mijlocul padurilor Amazonului. Ruptura de civilizatie, marcata prin eliberare si insingurare, a unui soldat american, fost luptator in razboiul din Vietnam, reprezinta pretextul pentru exploatarea conflictului dintre culturi: Yubanii (traditionalistii) si Civilizatii (cei care planuiesc dezvoltarea economica prin cucerirea unor noi teritorii). Drumul pina la conflictul propriu-zis, altfel destul de previzibil e presarat cu fragmente de viata printre mangrove, in unduiri de caiac, in hamac sub cerul liber, adulmecind miresme pure si devorind omlete pantagruelice din oua de testoasa. Astfel, Vazquez-Figueroa reia tema neintelegerii dintre generatii: cultura mai eficienta o absoarbe fara remuscare pe cea traditionalista, depasita, lipsita de aparare. O poveste inchegata, dozata cu suspans si peisaj ecuatorial, reinviind lumi uitate care incearca, in zadar, sa-si pastreze individualitatea intacta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.