Cu o voce narativă densă, Donatella Di Pietrantonio, prin personajele sale, ne vorbește despre dezamăgiri, speranțe, despre familie, viața de cuplu și interacțiunile dintre acestea. Despre tăceri, despre cuvinte nespuse sau spuse doar pe jumătate, ceea ce complică totul, despre trecutul care are repercusiuni asupra prezentului, c nd totul are să devină haos și îndoielile încep să se resimtă, oamenii încep să fie trași la răspundere. Romanul de față nu pune preț pe acțiune, ci este mai mult axat pe personaje, pe devenirea acestora și pe modul în care interacționează unele cu altele, g ndurile pe care le au, valorile pentru care pledează, emoțiile, trăirile, durerile și conflictele pe care le au. O intrigă palpitantă nu există, dar cu siguranță există un fundal emoțional deosebit de bine valorificat. Chiar dacă mi-a luat ceva timp p nă să mă prindă, a reușit să mă cucerească pe măsură ce am înaintat în lectură. Finalul, de altfel, mi-a plăcut extraordinar de mult, făc ndu-mă să-mi doresc și mai mult să citesc primul roman scris de către Donatella Di Pietrantonio. Cu un stil concis, autoarea „nu se teme să privească durerea în față, să o atingă, să o arate așa cum este”. Are un simț deosebit al psihologiei umane, o grijă exacerbată față de personajele rotunde pe care le-a creat, pe care le-a livrat cititorului în forme spectaculoase, menite să-i st rnească emoția și trăirile. (…) O proză bine dozată și g ndită, autoarea nefăc nd uz excesiv de figuri stilistice și, în fine, de orice ține de registrul estetic. Este vorba de faptul că, în sine, realitatea devine „o sursă de estetică”, ea reprezintă principalul element declanșator al prozei – viața aparent banală, dar at t de intensă a două surori care s-au pierdut deseori de-a lungul timpului, asta doar pentru a se regăsi mai puternice și mai atașate una de cealaltă. Un roman despre legăturile intime, despre familie și ceea ce înseamnă aceasta, despre faptul că, în cele din urmă, mereu ne întoarcem acolo unde ne simțim protejați: alături de cei ai sufletului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.