Donatella din Pietrantonio este o autoare italiană de profesie medic stomatolog, care a obținut însă c teva premii relativ importante în Italia. Borgo Sud (Editura Polirom, traducere din italiană de Mihaela Găneț), roman nominalizat la prestigiosul premiu Strega în 2021, este o poveste de familie, av nd pe fundal albastrul Mării Adriatice. Facem astfel cunoștință cu două surori provenite dintr-o familie tipică de provincie, deloc înstărită, ai cărei membri nu sunt obișnuiți să își exprime în niciun fel sentimentele de dragoste, însă sunt c t se poate de obișnuiți cu certurile. Din acest mediu, fiecare dintre ele încearcă să evadeze în felul său. Extrem de diferite una de cealaltă, au în comun o moștenire de familie deloc bl ndă, dar și propriile eșecuri sentimentale, ca și c nd nu fac dec t să eșueze lamentabil c nd vine vorba de sentimente. Pe traseul acesta sinuos, presărat cu răsturnări de situație și primejdii la fiecare pas, reușesc să se susțină una pe cealaltă în momentele cele mai cr ncene. Peisajele Italiei, din care nu lipsesc pescarii, bărcile sau mahalalele pline de amenințări și de culoare completează fermecător acest roman intens de numai 200 de pagini.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.