Rusia, o ecuație complicată, cen­trată pe „dom­nia” putinistă, cuprinde datele isto­rice, economice, sociale, politice și ideologice care au dus la cris­talizarea actualei doctrine privind raporturile ei cu lumea. Armand Goșu analizează viziunea lui Putin care ar vrea, pe linia tradiției imperiale, să reuneas­că, fie și prin forța militară, spațiul slav și să im­pună Europei reîmpărțirea ei în sfere de influență. Putin și-l ia ca model declarat pe Petru cel Mare, care dorea ridicarea Rusiei prin deschiderea spre Occident, numai că noul „țar” de la Kremlin crede, dimpotrivă, că această ridicare tre­buie produsă prin rusificarea Europei de Est și Centrale. (…) Cartea lămurește rațional situația țintelor vizate de dictatorul moscovit, de la Ucraina și Republica Mol­dova, aflate pe flancul sudic al teritoriului r v­nit, la țările baltice și cele­lalte comunități cu­prinse, p nă la prăbușirea URSS, sub directa administrare a Rusiei. Armand Goșu ne explică și greșelile (une­le intenționate) ale politicie­nilor rom ni care au oscilat între valorile Occiden­tului democratic și mi­rajul Rusiei. Complicata ecuație e un ghid coe­rent și clar prin hățișurile po­liticii rusești. Autorul reușește să împrăștie, cu do­cumente și argumente incontestabile, iluziile celor care mai cred că Rusia lui Putin poate fi „îm­bl n­zită” și convinsă că demo­crația reală și piața glo­bală asigură pacea. Cu dezvăluirile și previziu­nile ei, aceasta e o lectură necesară acum fiecăruia din­tre noi.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.