Isabella Hammad, care, în ciuda tinereții sale (s-a născut în 1991 la Londra, într-o familie anglo-palestiniană, a studiat la Oxford și Harvard, trăiește la Londra și New York), deține deja numeroase premii și nominalizări de prestigiu, pornește în romanul ei de debut, Parizianul, de la povestea propriului străbunic, aflat într-o permanentă confruntare a evenimentelor și culturilor din Orient și Occident. Ajuns în Franța la începutul Primului Război Mondial, pentru studii de medicină, Midhat Kamal e găzduit la Montpellier de un profesor pentru a cărui fiică (emancipată și absolventă de filozofie) face o pasiune. Franța, aflată în pragul Primului Război Mondial, e cu totul altceva dec t se așteptase t nărul palestinian care absolvise (în ultima etapă a Imperiului Otoman) un liceu francez la Constantinopol. Înt mpinat cu neîncredere (din cauza politicii otomane) și dezamăgit, pleacă la Paris (metropolă care se comporta „ca înainte de sf rșitul lumii“), părăsind medicina pentru istorie și explor nd viața de noapte, în ambianța altor tineri arabi care aveau și preocupări politice. Viața pariziană lasă o puternică amprentă asupra sa, dar după patru ani e nevoit totuși să se întoarcă la Nablus, unde tatăl său, negustor de p nzeturi, aștepta să îl vadă reintegr ndu-se în obiceiurile locului și să se căsătorească. (…) Cartea, care păruse la un moment dat cronica vremurilor în schimbare (de altfel, în addenda, există o cronologie cu evenimentele principale ale mișcărilor naționale palestiniene și siriene) redevine roman de iubire și familie. După c teva lungimi (scrisori nu neapărat relevante între rude și prieteni), ritmul e reîntețit, lăs ndu-ne în final amintirea unei tinere autoare deosebit de talentate, ale cărei viitoare cărți vor fi așteptate.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.