Universitarul timișorean s-a angajat la un efort exegetic și hermeneutic neobișnuit, prin asumarea unei consecvențe în cercetare care frizează obsesionalul. Doar practicarea unei hermeneutici înțelese ca un act de iubire poate să dea naștere unui asemenea studiu de excepție, apărut la capătul unei cercetări extrem de laborioase și de istovitoare. Mircea Mihăieș prinde romanul cu arcanul și îi subjugă arcanele textului, propun nd direcții de lectură prin decriptările obscurităților semantice. Vocația sa de hermeneut o dovedește pe deplin atunci c nd caută sensuri disimulate sub pojghița textuală și c nd încearcă să înțeleagă, printr-o lectură „mioapă“, cuv nt cu cuv nt, frazele ce par mai cur nd paralogice dec t necesare pentru pătrunderea înțelesurilor. (...) Printr-un exercițiu hermeneutic de mare virtuozitate, Mircea Mihăieș sesizează, la nivelul lexical al dificilei capodopere Finnegans Wake, nașterea particularităților straniei scriituri joyceene și inventarea unei aiuritoare lumi romanești. Av nd pasiunea detaliului și atracție față de lectura fragmentară, cercetătorul întreprinde un studiu filologic atent, c ntărind sensurile și nuanțele sugerate de cuvinte. Dar, dovedind o excepțională cunoaștere a operei lui Joyce, exegetul percepe dubla confruntare a părților cu întregul și a acestuia cu elementele de detaliu. Este necesară traducerea măcar în limba engleză a celor trei cărți dedicate de Mircea Mihăieș operei lui James Joyce, pentru ca hermeneutul nostru să se bucure de o recunoaștere internațională pe care o merită pe deplin.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.