Asasinul timid (El asesino tímido – 2018) a primit prestigiosul Premiu Sor Juana Inés de la Cruz și a fost rapid tradus în mai multe limbi, propun nd o manieră extrem de interesantă de reevaluare a istoriei recente a Spaniei. Căci, pornind de la un pretext narativ aparent banal, și anume povestea scurtei, dar tumultuoasei vieți a unei actrițe de filme erotice, Sandra Mozarovski, scriitoarea aduce în discuție probleme spinoase ale epocii tranziției spaniole, tensiunile și controversele care au marcat societatea în anii ‘70-‘80 ai secolului trecut și, doar aparent surprinzător, propria sa adolescență, petrecută în același cadru general și cam în aceeași perioadă în care se afimă frumoasa și, în fond, nefericita artistă de cinema, despre care ziarele de scandal nu ezitau să spună că ar fi fost una dintre legăturile extraconjugale ale Regelui Juan Carlos. (…) Așadar, dureroasă confesiune și mărturie personală despre lupta de a ieși dintr-un infern personal, dar, deopotrivă, profundă meditație asupra unei epoci care promitea libertatea unei generații care fusese obișnuită să trăiască sub dictatură, textul acesta nu reprezintă nicidecum o lectură de delectare, pentru că, în multe dintre paginile sale, cititorul este realmente obligat să mediteze asupra unor realități dure, dar și să se g ndească, fie și numai pentru o clipă, ce alegeri ar fi făcut în situații asemănătoare…

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.