Despre băutură e o antologie alcătuită de biograful și editorul său Abel Debritto, cel care i-a mai antologat lui Bukowski în volume separate și părerile despre dragoste, pisici, scris, moarte și viață. În scrisori e prozator, în povestiri oralizează de parcă s-ar adresa cuiva la un pahar, dezordonat, dar fermecător, sărind de la una la alta, și întorcîndu-se la cîte ceva, de care și-a mai adus aminte o chestie, iar într-un fragment de interviu se minunează că după ce și-a luat o pauză de zece ani de la scris, pentru a se consacra băuturii, ceea ce, crede el, e tot o formă de artă, a găsit energie să se apuce din nou, asta fără să renunțe la băut. (…) O înțelepciune de om care a dormit în rigolă se simte în proza lui Bokowski care pare alcătuită din petice multicolore cusute laolaltă imprevizibil, cu un ac și o ață fermecate. Aici poți da peste orice: de la întîmplări de tot soiul, prilejuite de întîlniri cu amicii de pahar sau de sticle de bere, de vin, ori de tării, la dialoguri delirante de beție, pînă la sfaturi date începătorilor și pînă la constatarea tîrzie, repetată, că toți prietenii săi sînt morți, ceea ce, firește, se cuvine subliniat bînd ceva în memoria lor și pentru a sărbători propria sa supraviețuire.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.