Mult mai curajos – chiar dacă nu din Ardeal, ci din Maramureș –, Ioan Groșan le oferă cititorilor săi continuarea volumului Lumea ca literatură. Amintiri, continuare intitulată Lumea ca literatură. Alte amintiri (Polirom, 2017). Încă de la început, autorul își avertizează publicul că va fi martorul unor „întîmplări și amintiri ce […] nu pot (și nici n-ar avea cum) să fie <>, căci ele au farmecul lor intrinsec, se constituie ele însele într-o <>“. Farmecul anunțat transpare încă din prima amintire, De ce nu-l suport pe Noam Chomsky, și se face simțit pe parcursul întregului volum. Contrar anumitor concepții conform cărora scriitorul ar trebui doar citit, nicidecum văzut sau auzit, Ioan Groșan dezvăluie întîmplări în centrul cărora se află diverse figuri ale lumii artistice, boeme, prozatori, poeţi, pictori și sculptori, persoane sau personalități care, de-a lungul timpului, și-au intersectat drumurile cu autorul. De-a dreptul hazlie este mărturisirea în care le sînt prezentate Scuze artiștilor plastici. Încercînd să păstreze intactă imaginea scriitorimii, Ioan Groșan își liniștește salutar fiica mai mică la vederea mai multor persoane adormite în jurul unei mese pe terasa Muzeului Literaturii: „nu sînt scriitori, sînt artiști plastici. Ăștia beau pînă cad în cap!“

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.