Cum s-a născut însă cartea? Dintr-o întîmplare. O cititoare devotată a inventat o mobilă pentru uzul bărbatului care nu voia să se dea jos din pat, astfel încît personajul lui Lodge să poată trăi nestingherit și astfel. Autorul n-are ce face cu invenția cititoarei sale, așa că îi propune s-o expună undeva. Atîta că povestirea nu era cunoscută de cititori. În Anglia apăruse cu multe decenii înainte, într-un tiraj de vreo sută de exemplare. Așa că, spune autorul în prefață, a decis să scoată un volum în care să adauge celelalte povestiri ale sale, plus încă două, anume scrise pentru această apariție. Cîți autori ar recunoaște că au scos o carte de dragul unei singure cititoare despre care nici măcar nu știu mare lucru?! David Lodge face asta cu același umor fin pe care-l regăsești și în povestirile lui. Chiar dacă povestirile astea par niște felii de viață, cam ca în Oameni din Dublin de Joyce, cele mai multe sînt pure ficțiuni, chiar și cele scrise la persoana întîi. De altfel, ca să-i scutească pe cititori de presupuneri fără rost, Lodge explică pe scurt în postfață ce hram poartă fiecare dintre textele cărții. Și, în semn de omagiu pentru cititoarea sa, cea care a inventat o piesă de mobilier pentru un beneficiar care nu există decît în paginile cărții lui, scriitorul îi publică acesteia comentariul despre Bărbatul care nu voia să se dea jos din pat și despre obiectul născocit de ea.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.