Trei povestiri triste și umoristice în același timp, care ilustrează perfect capacitatea psihicului uman de a face față catastrofei. Personajele fictive sînt extraordinar de vii și de puternice, în ciuda faptului că simt pericolul iminent al deportării cum se apropie și cu toate astea, se țin de șotii, încercînd să păcălească sistemul. Avem parte de o incursiune teribilă în lumea culturală a etniei „iudaice”, arătînd modul în care aceasta a supraviețuit (sau nu) nedreptății. Titlul reușește să încununeze cu succes volumul, făcînd referire la poetul rom n Benjamin Fondane, care, fiind de origine evreiască (pe numele său real Benjamin Wechsler), a fost deportat împreună cu sora sa în lagărul de la Drancy. Prietenii și autoritățile rom ne reușesc cumva să-i deschidă o portiță de scăpare, dar Fondane refuză să-și lase sora singură. Așadar, moare gazat împreună cu aceasta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.