Str mbeni, Rom nia. O localitate cu ambiții de republică. Locul în care nu se întîmplă nimic, pînă cînd totul dispare înghițit de steril. Localnicii par biete marionete într-o piesă al cărui comic trist chiar ei îl dau. Primarul, preotul, polițistul, tînărul rocker, noaptea jucător de poker pe internet și ziua înamorat de-o jună manelistă, fotbalistul ratat, părinţii care își așteaptă fiica în vizită și primesc bonus un viitor ginere de culoare, negru ca noaptea... Personaje alcătuite din cîteva tușe groase, situații duse la limita credibilului – totul pentru a realiza, hiperbolic-buf, o imagine a rom nismului provincial, o lume paralelă aflată în perpetuă derivă, fără orizont și fără scăpare. Ciprian Măceșaru are știința acestei distilări, punînd în crochiu relevant o întreagă panoramă a firii rom nești. Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta problematizează lejer și firesc, în chip rar, universul găunos al unei Rom nii cu care noi, ființe urbanizate, avem legături tot mai subțiri.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.