John Steinbeck a imortalizat ca intr-o fotografie documentara, cu miez de poveste atemporala si expresivitate vizuala demna de un film de arta, imaginea unei Americi apuse dar inca puternic agatate de prezent, daca stii unde sa-i zaresti ramificatiile peste timp. Probabil ca s-ar fi pierdut pe rafturile clasicilor iesiti din circulatie daca Steinbeck nu ar readus-o la viata folosind un simbol strins legat de ritualul de trecere de la copilarie la maturizarea prin intilnirea cu efemerul, responsabilitatea vitala si pierdere, ritual valabil in toate epocile (doar continutul difera). Simbolul trecerii spre maturitate este poneiul rosu, de care pustiul de zece ani pe nume Jody trebuie sa aiba grija zi de zi, pentru a-si implini visul de a calari asemenea barbatilor bravi din tinutul sau, cum sint tatal, ajutorul sau, Billy Buck, priceput la cai si treburi de fermier ca nimeni altul, si bunicul caruia ii place sa deruleze la nesfirsit povestea despre o calatorie spre ocean, in care a servit drept calauza. In jurul dorintei lui Jody de a deveni un calaret veritabil si de a reinvia tara stramosilor viteji din vremurile indienilor la fel de aprigi, sint construite prozele din acest volum, care prezinta, pe tonul unui realism aspru cu nuante candide si ravasitoare, o lume pierduta intre salbaticia muntilor si povestile batrinilor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.