Scrisorile acopera peste peste 700 de pagini si peste 50 de ani din viata celor doi, din 1923 (prima poezie pe care Nabokov i-o scrie Verei) pina in 1976. Scrisorile scrise de Nabokov (nu sint cuprinse in volum si scrisorile Verei) ofera cititorilor nu una, ci doua povesti de iubire: iubirea lui Nabokov pentru Vera, dar si iubirea acestuia pentru literatura, cele doua neputind fi nicidecum separate. Vera i-a fost nu doar sotie, ci si cea mai atenta cititoare, omul care a sustinut, de aproape sau de departe, tot ce a insemnat munca acestuia. Nevoia de scris se intrepatrunde cu nevoia de Vera. [...] Cu siguranta, scrisorile lui Nabokov sint unele dintre cele mai frumoase din istoria literaturii, iar Vera e posibil sa fie una dintre cele mai alintate femei. Nabokov isi incepe scrisorile cu surprinzatoare dezmierdari, cu nume de alint nastrusnice: „zgrunturel”, „smocusor”, „pisoias”, „vrabiuta mea”, „tintarelule”, „tufiselule”, „sconculet”, „soareşcelemeu” „bufniţimea mea”… In plus au o colectie de jucarii, de prichindei: Spectacolut, Smocut… Poezii, desene, fotografii, rebusuri intregesc lumea nabokoviana rasfrinta in aceste scrisori care deschid multe usi nu doar catre omul Vladimir Nabokov, ci si catre cartile sale pe care cititorii le vor simti poate mai aprope sau pe care le vor (re)citi intr-o alta lumina.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.