Romanul Jurnalul unui batrin nebun este creat ca un soi de fisa medicala in sensul unei inregistrari destul de minutioase a starii de sanatate a unui batrin in virsta de saptezeci si sapte de ani pe nume Utsugi care, pe linga aceste lucruri, prezentate intr-o maniera extrem de realista, isi asterne de asemenea pe hirtie si gindurile erotice legate de nora lui, Satsuko. Cartea poate parea pentru unii plictisitoare, lucru ce mi s-a intimplat si mie la inceput, mai exact pina in clipa in care se reveleaza afinitatea sexuala a batrinului pentru Satsuko, nu datorita peculiaritatii acestei raportari in contextul rudeniei, ci pur si simplu pentru ca dupa relatarea programului si problemelor unui batrin, acest lucru apare ca o condimentare a vietii, lucrurile se contrabalanseaza. Mai mult, personalitatea lui Utsugi este oarecum magnetica pentru ca in el se zbat niste tendinte contradictorii: pe de o parte, realizeaza postura in care se afla, de om ajuns la senectute, sleit de puteri si de orice farmec pentru vreo femeie, iar pe de alta parte, o dorinta apriga de a trai si, eventual, de a face din oameni pioni, nu neaparat intr-un sens malefic, ci avind ca scop, asa cum am mentionat si anterior, piperarea propriei vieti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.