Unii ar fi vazut doar un spectacol jalnic, fetid si hidos in ultimele zvicniri senzuale de care se bucura un barbat ajuns la capatul unei existente hedoniste, cind numai voyeurismul ii mai permite sa se mai bucure de imaginea unui nud feminin. Bokowski ar fi facut din grotesc o poezie a perversitatii si a putregaiului avind irizatii sentimentale detectate doar de cei damnati. Miller i-ar fi dat langoarea unui existentialism lubric, specific libertinului inteligent pierdut prin stabilimentele dezmatului. Moralistul ar fi transformat-o intr-o parabola despre pericolul reprezentat de instinctele nestavilite, de psihicul scufundat in placere, din care simtul masurii si luciditatea au fost alungate. Dar cosmopolitul Tanizaki ramine totusi japonez pina la capat, chiar daca apeleaza la umorul iconoclast pentru discretia ridicata la rang de mare virtute in tara sa. Imbinind supliciul afectiv, umorul si dependenta de frumos, te face sa zimbesti complice alaturi de personaje, dar pastreaza si picla ambiguitatii, care te ajuta sa intrevezi un licar poetic acolo unde altii ar fi vazut un prapad (i)moral.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.