Romanul este in parte poveste alegorica, in parte reportaj despre conflictul istoric care fractureaza Pakistanul, in parte eseu despre libertate si agresiune in lumea islamica, dar si in lumea occidentala. Doua personaje, Omar Khayyam Shakil si Sufyia Zinobia, centreaza oarecum romanul, care ramine destul de fluid pentru a include insa foarte multe povesti secundare, una mai teribila ca alta. (…) Rusinea neasumata la timp hraneste bestialitatea, nu dispare in neant. Cu precizie arhimedica, ce se adauga in ordinea bestialitatii, se pierde in ordinea umanitatii. Lectia e veche si bine cunoscuta: refuzul responsabilitatii si ignorarea consecintelor sint combustibilul violentei. Povestea care iese din aceasta lectie veche are insa o forta de atac si seductie careia ii veti ceda fara gres.

Related products

BIBLIOTECA POLIROM

Ruşinea

Salman Rushdie
INDISPONIBIL
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.