Prin Invoiala, prin temele si trimiterile textuale pe care abil le camufleaza in aceasta carte noua, George Balaita priveste peste umar inspre capodopera Lumea in doua zile, roman de o amplitudine care si astazi, la mai bine de patru decenii de la publicare, isi gaseste cu greu echivalent intre cartile de fictiune scrise la noi. Invoiala, deliberat scuturata de artificii narative si stilistice, pastreaza aerul parabolic, cunoscut cititorilor din alte fictiuni ale romancierului, dar aici, temele si liniile de interes care i-au structurat, de-a lungul deceniilor, scrierile sint reduse la esenta. Stilul, care lasa la vedere precizia unor adevarate nervuri textuale, este lapidar, mult diferit de aluviunile digresive si de acrobatiile experimentaliste din Lumea in doua zile. Cu toate astea, aceste doua carti comunica, in realitate, prin mult mai multe canale decit s-ar putea aproxima la o lectura izolata, autonoma. Teme greu de epuizat, cum sint cele care au structurat Lumea in doua zile, reper inconturnabil pentru opera lui, clameaza, in Invoiala, o noua posibilitate de expresie, clar diferita de cele testate in mai bine de cinci decenii de cind George Balaita scrie si publica.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.