Cartea lui Vasile Igna este o compozitie sofisticata si complexa in cel mai propriu sens al cuvintului, o suprapunere, dar si un mix al tuturor genurilor mentionate, la care s-ar putea adauga si dimensiunea istorica, povestea depanindu-se in decursul celor 40 de ani de comunism in Romania de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Spre sfirsit doar vom descoperi si calitatea de „roman fantastic”, care reaminteste cititorului anumite scrieri ale lui V. Voiculescu si Mircea Eliade sau Borges si Garcia Marquez, daca extindem orizontul si la literaturi de peste hotare. Integrind toate cele spuse, chiar si fara a furniza aici cititorului detalii suplimentare – scriu doar o „Intersectie”, si nu un articol de critica literara, nu-i asa? –, putem confirma si tenta religioasa la care am facut aluzie. Concluzia este ca romanul lui Vasile Igna reprezinta, la urma urmelor, o parabola multidimensionala, povestita intr-un limbaj, fara indoiala, postmodern.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.